Начало Здравна медиа Здравни новини Световноизвестният специалист д-р Франко Луняни ще оперира в Пловдив петима пациенти с урологични заболявания

Световноизвестният специалист д-р Франко Луняни ще оперира в Пловдив петима пациенти с урологични заболявания

Световноизвестният специалист д-р Франко Луняни ще оперира в Пловдив петима пациенти с урологични заболявания - изображение

Заради огромния интерес на пациентите към криохирургичните интервенции мениджърът на верига болници "Медлайн" - "Централ Хоспитал" в Пловдив д-р Невен Енчев и екипът на отделението по урология с началник д-р Артур Сарачев отправиха покана към най-добрия специалист в света по криохирургия д-р Франко Луняни.

Те организираха неговото повторно посещение под тепетата, когато под ръководството му уролозите от водещите лечебни заведения ще направят серия от операции.

Италианецът ще гостува тук на 18 август 2016 г. /четвъртък/, а оперативната програма стартира в 9 ч. Подготвени са петима пациенти, подходящи за интервенцията. Те са подбрани след прегледи на голям брой болни, проявили интерес към лечение по иновативния метод.

Д-р Луняни, който пръв в Европа въвежда лечение чрез замразяване на тъкани, а в момента е почетен председател на Световната общност по криохирургия, за първи път посети болницата през юни, когато замрази уголемената простата на 78-годишен пловдивчанин. Операцията беше успешна за него и сега възрастният мъж уринира нормално – без болки, без кръв и без да ползва катетър, който до момента на интервенцията не е свалял в продължение на 2 години.

В момента идва за лечение на пациенти с урологични проблеми, но с негово съдействие във верига болници "Медлайн"- "Централ Хоспитал" предстои разкриването на Център по криохирургия, където ще се лекуват пациенти и с гинекологични и хирургични заболявания, както и с хронична болка, от която в съвременното общество страдат все повече хора.

Този алтернативен мини инвазивен метод е сравнително нов за България, но вече има широко приложение в страни от Европа и в САЩ. Предимствата му са, че е по-щадящ за болните, които се възстановяват за по-кратко време след интервенцията.

Снимка: Болница "Медлайн"

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЗаведенияСпециалистиНовиниСнимкиОрганизацииЗдравни съветиАлтернативна медицинаМедицински изследванияНормативни актовеЛюбопитноКлинични пътекиИсторияЛеченияИнтервютаЛайфстайлНаправления в медицинатаОбразованиеАптеки