Начало Здравна медиа Здравни новини Трето бебе умря от глад във Врачанско

Трето бебе умря от глад във Врачанско

от 29 апр 2011г.

Трето бебе умря от глад във Врачанско - изображение

  Пеленаче на 46 дни почина в дома на майка си в Оряхово, съобщиха от полицията. Около 8.30 часа във вторник в полицията било получено съобщение от филиала на центъра за спешна медицинска помощ в града, че е докарано мъртво бебе. Пред органите на реда майката казала, че момченцето е починало в къщата й в Оряхово. По време на първоначалния оглед криминалистите не открили следи от насилие по тялото на пеленачето. Трупчето е транспортирано до врачанската болница за аутопсия.

  Според неофициална информация майка на починалото бебе е 20-годишната Румяна Ангелова. Въпреки крехката си възраст тя е многодетна майка от ромски произход и е имала и други раждания. Когато закарали бебето в болницата, то тежало 3 200 грама, затова една от основните версии, по които криминалистите работят, е, че е починало от недохранване. Случаят се наблюдава от окръжната прокуратура във Враца, където е образувано досъдебно производство.

  Това е третият случай от началото на годината във Врачанско на починало от глад бебе. В началото на март пеленаче на година почина в дома на родителите си в Козлодуй. В края на февруари друго ромче на 4 месеца почина в барака на улица "Доспат" във Враца.

За Framar.bg:

3.0, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА