Български учени направиха салам, предпазващ от рак
Специалистите от Университета по хранителни технологии в Пловдив направиха салам, предпазващ от рак. Естественият антиоксидант, който се съдържа предимно в люспите на доматите, предпазва от рак на кожата и забавя стареенето. Разработката има за цел също така производителите да не влагат в саламите вредни оцветители и да преминат към естествения червен и здравословен пигмент, съобщил зам.-ректорът по научната дейност на хранителния университет доц. Панталей Денев.
Природното вещество може да доведе до понижаване риска от развитие на определени онкологични заболявания, включително и рак на простатата. Ликопенът е много полезен и за кожата, като я предпазва от старческите петна, които се образуват в резултат на оксидативен стрес.
За Framar.bg: Крос - информационна агенция
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧВА В СЪБОТА - АРКАДИЙ И БОРИС СТРУГАЦКИ - СИЕЛА
33 ИЗБРАНИ БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПРИКАЗКИ - ХЕРМЕС
ВАСИЛ ЛЕВСКИ (ДЯКОНЪТ) - ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ - ХЕРМЕС
АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ: ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ - КАРЕЛ И ХЕРМЕНГИЛД ШКОРПИЛ - ШАМБАЛА
БАБО, РАЗКАЖИ МИ СПОМЕН - ИВИНЕЛА САМУИЛОВА - ХЕРМЕС
СТАРОБЪЛГАРСКОТО ИЗКУСТВО - БОГДАН ФИЛОВ - ШАМБАЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Кръвен тест може да установи наличието на рак при пациенти с неспецифични симптоми
- CA 125 туморен маркер
- Метотрексат
- БЦЖ ваксина
Коментари към Български учени направиха салам, предпазващ от рак