В Испания разясняват вредите от консумацията на риба с високо съдържание на живак
В Испания по настояване на екологични организации в супермаркетите се разпространяват листовки с информация какви са вредите от консумацията на риба с високо съдържание на живак.
"Много от хората не знаят, че повечето океански риби като акула и риба-меч, съдържат метилживак", информират еколози и обясняват, че органичната форма на живака се натрупва в рибата, която плува в замърсени води. Живакът има невротоксичен ефект, а наличието му се докладва от Испанския институт по океанография.
Агенцията за безопасност на храните в Испания публикува официална препоръка към бременните жени, кърмачките, жените във фертилна възраст и децата до 12-годишна възраст да избягват консумацията на риба меч и акули.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 30
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
СТАТИЯТА е свързана към
- Екология
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
Коментари към В Испания разясняват вредите от консумацията на риба с високо съдържание на живак