0 продукта

Любопитно

ГЛУХАРЧЕ И ДИВ ЧЕСЪН ЗАЗДРАВЯВАТ КОСТИТЕ

ГЛУХАРЧЕ И ДИВ ЧЕСЪН ЗАЗДРАВЯВАТ КОСТИТЕ - изображение

от дата: 01-10-2010 г.

Глухарчето помага за изграждане на костно вещество

Това скромно растение е съкровище от ценни вещества: витамините А, В1, В2, С, Д и К. В него има много микроелементи, главно калий, магнезий, форфор, без които калцият не се усвоява от клетките, които изграждат костното вещество. Затова отвара и салата от глухарче се препоръчват при остеопороза и за бързо зарастване на костите след счупване.

 

Как се прави отвара от глухарче?

Прясно набрани стръкове, листа и корени от глухарче се измиват добре с вода, нарязват се на едро и 3 супени лъжици от билката се слагат да врят в половин литър вода. Врят 5 минути. Прецеждат се. Пие се по 1 малка винена чаша 4 пъти дневно преди хранене.

Салатата от глухарче пази костите. Тя се прави от пресни листа и стръкове, които се накъсват на едро и се заливат с ябълков оцет или лимонов сок. Предварително обаче трябва много добре да се измият от прах и други замърсявания заради опасността от яйца от паразити.

 

ДИВИЯТ ЧЕСЪН НАТРУПВА КАЛЦИЙ В КОСТИТЕ

В дивия чесън има много серни съединения, които насочват натрупването на калция точно в дългите кости, които са най-застрашени от счупване. А освен това тези съединения са ценна помощ за черния дроб. При увреден от алкохол черен дроб дивият чесън е незаменимо лекарство. Салата от див чесън се прави с олио. Пресни стъбла от див чесън се нарязват и добавят към друга салата. Заливайте я обилно с олио или зехтин, които извличат активните вещества от растението. Както важи  и за глухарчето, избирайте чесън, който е расъл далеч от пътища и пасища на домашни животни. Мийте го основно!

 

За www.framar.bg от: Здравен вестник

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 20 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "ГЛУХАРЧЕ И ДИВ ЧЕСЪН ЗАЗДРАВЯВАТ КОСТИТЕ" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ГЛУХАРЧЕ И ДИВ ЧЕСЪН ЗАЗДРАВЯВАТ КОСТИТЕ"

Близки по темата: ГЛУХАРЧЕ И ДИВ ЧЕСЪН ЗАЗДРАВЯВАТ КОСТИТЕ

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.