0 продукта

Любопитно

ГЛУХАРЧЕ И ДИВ ЧЕСЪН ЗАЗДРАВЯВАТ КОСТИТЕ

ГЛУХАРЧЕ И ДИВ ЧЕСЪН ЗАЗДРАВЯВАТ КОСТИТЕ - изображение

от дата: 01-10-2010 г.

Глухарчето помага за изграждане на костно вещество

Това скромно растение е съкровище от ценни вещества: витамините А, В1, В2, С, Д и К. В него има много микроелементи, главно калий, магнезий, форфор, без които калцият не се усвоява от клетките, които изграждат костното вещество. Затова отвара и салата от глухарче се препоръчват при остеопороза и за бързо зарастване на костите след счупване.

 

Как се прави отвара от глухарче?

Прясно набрани стръкове, листа и корени от глухарче се измиват добре с вода, нарязват се на едро и 3 супени лъжици от билката се слагат да врят в половин литър вода. Врят 5 минути. Прецеждат се. Пие се по 1 малка винена чаша 4 пъти дневно преди хранене.

Салатата от глухарче пази костите. Тя се прави от пресни листа и стръкове, които се накъсват на едро и се заливат с ябълков оцет или лимонов сок. Предварително обаче трябва много добре да се измият от прах и други замърсявания заради опасността от яйца от паразити.

 

ДИВИЯТ ЧЕСЪН НАТРУПВА КАЛЦИЙ В КОСТИТЕ

В дивия чесън има много серни съединения, които насочват натрупването на калция точно в дългите кости, които са най-застрашени от счупване. А освен това тези съединения са ценна помощ за черния дроб. При увреден от алкохол черен дроб дивият чесън е незаменимо лекарство. Салата от див чесън се прави с олио. Пресни стъбла от див чесън се нарязват и добавят към друга салата. Заливайте я обилно с олио или зехтин, които извличат активните вещества от растението. Както важи  и за глухарчето, избирайте чесън, който е расъл далеч от пътища и пасища на домашни животни. Мийте го основно!

 

За www.framar.bg от: Здравен вестник

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 20 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "ГЛУХАРЧЕ И ДИВ ЧЕСЪН ЗАЗДРАВЯВАТ КОСТИТЕ" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ГЛУХАРЧЕ И ДИВ ЧЕСЪН ЗАЗДРАВЯВАТ КОСТИТЕ"

Близки по темата: ГЛУХАРЧЕ И ДИВ ЧЕСЪН ЗАЗДРАВЯВАТ КОСТИТЕ

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.