Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата
Ново американско изследване установи, че представителките на нежния пол, които хапват повече плодове и зеленчуци, намаляват опасността от развитие на рак на гърдата.
Пъпеши, портокали, чушки, моркови, броколи, спанак и сладки картофи са сред храните, богати на каротеноиди, които помагат в борбата с рака.
Според учените тези вещества, за които отдавна се знае, че имат антиоксидантни свойства, помагат също за предотвратяване образуването на ракови клетки в гърдите заради благоприятното им въздействие върху организма и най-вече имунната система.
"Диета, богата да плодове и зеленчуци с високо съдържание на каротеноиди, е много полезна за здравето. Включително и намалява опасността от рак на гърдата", съобщиха учените от Харвардското медицинско училище, които анализирали предишни изследвания от цял свят.
За Framar.bg: Актуално.ком
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕКО БАЛАНС ВИТАМИНИ 39 ПЛОДОВЕ / ЗЕЛЕНЧУЦИ таблетки * 60
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
БЕЛУГА ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 70057
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
Безплатна доставка за България!РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ТЕРАПИЯТА ГЕРСОН. ДОКАЗАНАТА ХРАНИТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА И ДРУГИ НЕЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - ШАРЛОТ ГЕРСОН, МОРТЪН УОКЪР - ИЗТОК - ЗАПАД
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Рак на гърдата
- Хранене според кръвната група - кръвна група 0
- Хранене според кръвната група - кръвна група А
- Лечение при панкреатит
- Биопсия на гърда
- Лечение на анална фисура
- 7-дневна диета на Дженерал Моторс за бързо сваляне на килограми
- Чия, чиа
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Калкулатор индекс на телесната маса
Коментари към Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата