0 продукта

Любопитно

Ефикасна помощ при навехнат глезен

Ефикасна помощ при навехнат глезен - изображение

от дата: 30-06-2011 г.

Всеки ден хиляди хора по света си навяхват глезена. Болките и усложненията могат да се избегнат с няколко лесни средства...

Кракът се подува, появява се хематом и чувствителност на пипане, която може да стигне до остра болка. Стъпването на пода става проблем. Навяхването е рязко разтягане на ставата при глезена и на прилежащите сухожилия. Ако кракът е много подут и стане виолетов, трябва бързо да се потърси лекарска помощ и да се направи рентгенова снимка, която ще покаже дали не става дума за счупване или скъсване на сухожилие. За щастие, обикновено навяхването няма сериозни последствия и болката постепенно отшумява.

Студен компрес

Вземете от хладилника кубчета лед и ги поставете в найлонова торбичка, увийте я в кърпа и наложете болезненото място. Студът предотвратява подуването и успокоява болката. Не дръжте компреса повече от 30 минути.

Хомеопатия

Тя може да помогне като допълнително средство срещу евентуалния възпалителен процес. Третирайте мястото с крем, гел или спрей от арника веднага след навяхването, за да бъде ефектът най-голям. След това увийте глезена с еластичен бинт. Повтаряйте процедурата всеки ден.

Билки

Ароматното масло от безсмъртниче /хелихризум/ има силно противовъзпалително действие. Масажирайте внимателно болезненото място четири пъти дневно с три капки ароматно масло, смесено с неутрално растително олио.

Остеопатия

Ръчните манипулации не могат бързо да премахнат възпалението, но са много ефикасни за възстановяване на функциите на ставата, а по този начин и за заздравяване на сухожилията. Така се предотвратява вероятността от лошо стъпване и нарушено равновесие при ханша, а оттам на цялото тяло. Сеансът започва с манипулации на ходилото, които преминават към цялото тяло. Продължава 30-45 минути. След месец се повтаря.

Биокинезитерапия

Този метод е нещо средно между остеопатия и акупресура. Осъществява се натиск върху рефлекторни точки, също както по ставата и сухожилията, с цел да се намали отокът и да се възвърне гъвкавостта на тъканите, в същото време така се подобрява кръвообращението.

За www.framar.bg от: списание Здравен журнал

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 34 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Bennito:

Когато бях по-малък, често се връщах в къщи раздран с рани по краката и ръцете, защото годините ни бяха доста луди. За жалост, често играта пред блока приключваше с неприятни травми – изкълчени глезени и ръце.Ето една страхотна рецепта, която работи безот...

2. HealthyBoy:

Аз мога да дам съвет при по-сериозно схващане: взимате една игла и бодвате в мускула колкото изтраете толкова, но отпуска много добре, иначе може да остане на място човек ако е сериозно схванат....

3. southern_sun:

Аз мога да дам съвет при по-сериозно схващане: взимате една игла и бодвате в мускула колкото изтраете толкова, но отпуска много добре, иначе може да остане на място човек ако е сериозно схванат. Е това не се ли прави когато имаш изтръпване на крайника, ко...

4. nadya:

Преди 3-4 години някъде си изкълчих глезена, докато играех хоро Не видях едно стъпало в ресторанта и направо се приземих на глезена си. Нещо изхрущя и почувствах страшна болка, помислих си, че е счупен дори. Веднага лед на глезена, увиха ми го в едно пар...

5. Snejna:

Ужасно е, на мен за съжаление често ми се случва, крака трябва да е на високо, да не стъпвате на него (което е гадно, когато си сам вкъщи), и доктора ми каза, че както си мислим, че трябва да бъде стегнато мястото където е надуто - това не било истина и н...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Ефикасна помощ при навехнат глезен"

Близки по темата: Ефикасна помощ при навехнат глезен

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.