Зеленият лук подобрява хемоглобина и пази сърцето
Знаете ли, че в далечното минало в Рим консумирали зелен лук за сила, издръжливост и предпазване от различни заболявания?
Още тогава е бил известен със здравословните си качества, а днес е неизменна част от пролетното здравословно хранене.
Любопитен факт за него е, че съдържа много повече захар от ябълките и крушите. Съдържащите се в него фитонциди неутрализират микробите и предпазват от инфекции. Консумиран преди вечеря, свежият лук подобрява заспиването, препоръчва се при пролетна умора и изтощение.
Ето кои са другите качества на зеления лук, заради които той задължително трябва да присъства в менюто ви:
Съдържа желязо
А това на означава, че салата със зелен лук би подобрила значително хемоглобина ви.
Съдържа Витамин С, витамин А, витамини от групата В
Редовната консумация на зелен лук ще осигури на организма ви необходими на организма ви вещества.
Съдържа кверцетин и антоцианини
Те стимулират имунната система и са особено необходими през пролетта, когато организмът ни е изтощен след зимния период.
Съдържа калий
Калият е микроелемента на сърцето. Заедно с натрия той поддържа
водното равновесие в нашия организъм. Калият е важен и за поддържане на киселинния баланс.
Забележка: Ограничете консумацията на зелен лук, ако страдате от чернодробни, стомашни и бъбречни заболявания.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РОНДО ВИТАЛ ЛИПОЗОМНО ЖЕЛЯЗО капсули * 30
ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС солуцио 10 мл
КРЪВЕН ЗДРАВЕЦ ЕКСТРАКТ 300 мл ДР. ГЕОРГИЕВ
САНГВИНОРМ капсули * 60
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ТИКВА 100 мл
ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС таблетки * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пълна кръвна картина (ПКК)
- 10 храни, богати на желязо, за повишаване на хемоглобина
- Желязо в кръвта
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- КАКВО Е ЕРИТРЕМИЯ?
- Алтернативно лечение на анемия
- Хемоглобин (Hb)
- Гликиран хемоглобин (HbA1c)
Коментари към Зеленият лук подобрява хемоглобина и пази сърцето