0 продукта

Любопитно

И покойник вече може да стане баща

И покойник вече може да стане баща - изображение

от дата: 21-03-2011 г.

  Мъртвият мъж може да бъде идеален резервоар за собствената си сперма. До такъв извод са достигнали специалистите от биологическия факултет на Московския държавен университет, съобщава руският сайт „МК". Техните опити доказват, че спермата може да запази своята жизнеспособност до 20 дни след смъртта на индивида.

  До сега човек можеше да стане баща след смъртта си само ако е оставил семенна течност в хранилище, където тя при специални условия може да се съхранява с години. Сега от катедрата по ембриология на МГУ съобщават, че понякога за запазване на спермата може да се използва и тялото на покойник от мъжки пол. То трябва да се съхранява при температура + 4 градуса по Целзий.

  Идеята на специалистите е чрез този метод да се помогне за оцеляването на животни от редки, изчезващи видове. Експериментите са проведени с полово зрели мъжки бели мишки. 18 от труповете били държани охладени при температура от 4 градуса. От телата на 15 други мишки били извлечени сперматозоиди, съхранявани при същата температура. При ежедневни опити се установило, че двигателната активност на охладените сперматозоиди спадала до нула в течение на първите часове след охлаждането. Клетките, извлечени от охладените трупове, запазвали жизнеспособност още 14 - 20 дни, защото при тях се намалява риска да загинат при рязката смяна на температурата.

  Впрочем изследователите заявяват, че не е нужно да се замразява всяко тяло на покойник. Достатъчно е само да се отделят семенниците. В близко бъдеще учените имат намерение да изпробват този метод за размножаване на изчезващия вид сибирски бял жерав.

За www.framar.bg от: 24 Часа

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 18 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "И покойник вече може да стане баща" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "И покойник вече може да стане баща"

Близки по темата: И покойник вече може да стане баща

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.