Кокошите яйца понижават риска от рак на гърдата
Яйцата, и по-конкретно кокошите, помагат за побеждаването на рака на гърдата.
В продължение на няколко години учени от Северна Каролина са изследвали различни хранителни режими.
"Всекидневната консумация на яйца понижава риска от заболяването. Резултатите от работата ни показват, че в световен мащаб редовното консумиране на яйца има значителен положителен ефект", убедени са специалистите.
По думите им яйцата имат антиканцерогенно действие, заради което са препоръчителни за закуска.
Учените обясняват този ефект с високото ниво на вещество, наречено холин. Ако една жена си набавя по 450 милиграма от това вещество дневно, намалява риска от рак на гърдата с 24 процента.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ОЛ НУТРИШЪН ЯЙЧЕН БЯЛ ПРОТЕИН 510 г
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР 32015
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Рак на гърдата
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Препоръчителна диета за болни от рак на гърдата
- Дезодорантите против изпотяване като причинител на рак на гърдата – официално становище на Американското онкологично дружество
- CA 15-3 туморен маркер
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Хормонална терапия за лечение на рак на гърдата
- Яйце на фазан
- KI-67 протеин тест
Коментари към Кокошите яйца понижават риска от рак на гърдата