Консумацията на напълно безсолна храна е вредна
Консумацията на напълно безсолна храна е по-вредна от употребата на минимално количество сол. Това може да доведе дори до повишаване риска от смърт вследствие на заболявания на сърдечно-съдовата система. Изводът е на канадски учени, а изследването е публикувано в сп. Lancet.
Експертът Андрю Менте обяснява, че умереният прием на сол леко понижава кръвното налягане, но води до много други ефекти като увеличаване нивата на някои хормони, които имат положително действие върху организма. Това е важно за хората, които страдат от хипертония.
Учените са наблюдавали здравето на над 130 000 души от 49 държави. Специалистите редовно правели кръвни изследвания на участниците, събирали данни за техния хранителен режим, заболявания, вредни навици и други фактори, оказващи влияние върху общото им състояние и продължителността на живот.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ЛАВАНДУЛА 100 гр.
СОЛ ЗА СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ 2.5 кг ETAMINE DU LYS
НовСИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С РОЗМАРИН 100 гр.
АКВАСОРС ХИМАЛАЙСКА КАМЕННА КРИСТАЛНА СОЛ 400 г.
ЕКВИЛИБРА ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С АЛОЕ ВЕРА 250 мл
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво лекува английската сол
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- Натурални заместители на солта
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Наторявайте стайните растения, цветята и зеленчуците с английска сол
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- 5 рискови лекарствени комбинации
- Вредна ли е лактозата?
Коментари към Консумацията на напълно безсолна храна е вредна