Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести
Доказана е и връзката между консумацията на червено месо и увеличените случаи на тези заболявания в някои страни. Те анализирали данните от изследвания на 37 698 мъже и 83 644 жени.
"Изследването ни дава нови доказателства за рисковете за здравето от приемането на големи количества червено месо, което се свързва с диабет от втори тип, коронарни сърдечни заболявания, инсулт и някои видове рак", заяви д-р Ан Пан от Харвардския колеж по обществено здраве в Бостън, която ръководила изследването.
Опасността за здравето на човека се увеличава с 13 процента при консумация на една порция необработено червено месо на ден и до 20 на сто за обработено червено месо, предупреждават учените.
За Framar.bg: Plovdiv Media - първи регионален онлайн всекидневник
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНОДЕРМА RG капсули * 30 DXN
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ТЕРАПИЯТА ГЕРСОН. ДОКАЗАНАТА ХРАНИТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА И ДРУГИ НЕЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - ШАРЛОТ ГЕРСОН, МОРТЪН УОКЪР - ИЗТОК - ЗАПАД
ТЪРСИ СЕ ИСТИНАТА ЗА РАКА - ПРОФ. ДАВИД ХАЯТ - ИЗТОК - ЗАПАД
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Промените в тялото, свързани с рак, могат да бъдат забелязани години преди симптомите
- Левурда, Див чесън
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Раковите клетки образуват „киселинна стена“ около тумора
- Онколог: „Ракът вече не е запазена територия за възрастните хора“
- Електрокардиограма (ЕКГ)
- Лекува ли витамин В17 рак?
- д-р Елка Маринова Станчева
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
Коментари към Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести