Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
Готовите за консумация колбаси, които българинът традиционно слага на трапезата си, са изключително опасни за сърцето, алармират лекари. Редовната им консумация крие сериозни рискове за здравето, защото те са пълни със сол, подобрители и мазнини, сочат нови изследвания на родни колбаси. Лабораторните тестове показват, че само един кренвирш дневно увеличава с 42% риска от сърдечносъдови заболявания за период от 1 година.
Това е така, защото в преработените меса се съдържат 4 пъти повече сол и 50% допълнително нитрити. Тези вещества са особено опасни, защото се свързват с хемоглобина в кръвта, образувайки метхемоглобин, който е неспособен да пренася кислорода до органите и тъканите. Ето така започват редица от здравните ни проблеми.
Богатите на сол храни са и едни от основните причини за повишаване на кръвното налягане и фактор за сърдечносъдови заболявания, напомнят ни медиците. Консервантите и различните подобрители в колбасите пък причиняват атеросклероза.
Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да било вид, съветват ни мидицинските специалисти.
За Framar.bg: BNews
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧЕСЪН МАСЛО капсули * 360 ASCOPHARM
ГАНОДЕРМА RG капсули * 30 DXN
ПОЛСКИ ХВОЩ СТРЪК
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ПОДБЕЛ ЛИСТА
ВАРИКСИН тинктура 100 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Рутин (витамин Р): полезни свойства и приложение
- Как и колко да варим различните видове месо
- Атеросклероза
- Д-р Евгени Гинев
- Японска акация, Японска софора
- Изследване на триглицериди и холестерол
- Коронарен байпас
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Ултразвуково изследване на каротидни артерии
- Каптоприлов тест
Коментари към Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!