Печеното месо от барбекюто ускорява стареенето
Ново изследване е довело до доказателства, които няма да се харесат на привържениците на лятното барбекю и ледената бира. Оказва се, че печеното месо съдържа вещества, които ускоряват процеса на стареене.
Печеното шишче, пържола или друго месо съдържат опасни съединения, които ускоряват стареенето на кожата. Това се дължи на гликозилирането в резултат на високата температура, необходима за приготвянето. Това води до намаляване на колагена и еластена в кожата, заради което тя увисва и се набръчква по-скоро.
Разбира се, това не значи, че трябва да се откажем от скарата, но просто трябва да спазваме някои правила. Месото трябва да бъде мариновано, за да избегнете неприятните последици. По време на готвенето използвайте вода или други течности, които намаляват температурата при печене.
За Framar.bg: Актуално.ком
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАВЕКС таблетки * 32 ЗОНАФАРМ
НЮ НЕЙЧЪР МАСЛО ЛЕНЕНО 50 мл.
ДЮКРЕ МЕЛАСКРИН НОЩЕН КРЕМ 50 мл
СОЯ ПЕЧЕНА 200 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как и колко да варим различните видове месо
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- И билките имат странични ефекти
- Как психическият стрес може да повлияе на физическото здраве
- Методи за лечение на анорексия
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Печеното месо от барбекюто ускорява стареенето