Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет
Честата консумация на картофи или чипс може да увеличи риска от диабет по време на бременност, твърдят изследователи от САЩ.
Според тях това е така, защото скорбялата в зеленчуците може да предизвиква рязко покачване на нивата на кръвната захар. Изследването, проведено от Националния здравен институт в Мериленд, проследява повече от 21 000 бременности. Експертите откриват че жените, консумиращи повече от 5 порции картофи или чипс седмично, имат с до 50% по-висок риск от развитие на гестационен диабет.
Какво всъщност е гестационният диабет?
Това е състояние, при което има твърде много глюкоза (захар) в кръвта по време на бременност. Симптомите включват сухота в устата, умора и често уриниране. Гестационеният диабет може да бъде контролиран с диета и упражнения, но някои жени се нуждаят от медикаменти, за да държат нивата на кръвната захар под контрол. Ако не се управлява правилно, той може да доведе до преждевременно раждане или спонтанен аборт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СМИНДУХ капсули 610 мг * 100 NATURE'S GARDEN
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ВИТАМАРИН перли * 90 ENERGY GROUP
ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ КЛИЪРЧОЙС КАСЕТА
УЛТРА ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки * 60 ВИТАБИОТИКС
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 100
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Увредени клетки на диабетици се регенерират, за да произвеждат инсулин
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Бременност
- Диета № 9 - при диабет
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Д-р Кина Нейчева Дамянова
- Диабет
- ACE инхибитори
- Инсулин и HOMA-индекс
Коментари към Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет