Пърженото червено месо увеличава риска от рак на простатата с 30%
Те са анализирали историята на болестта на почти 2000 мъже. Учените са достигнали до заключението, че стековете и пържолите в големи количества са вредни и даже опасни за мъжкото здраве. "Установихме, че при мъжете, които изяждат седмично над една порция и половина червено месо, приготвено бързо на силен огън, с 30% се увеличава риска от развитието на рак на простатата", заяви ръководителят на изследването Мариана Стърн. "Седмичната консумация на две и половина порции такова месо повишава този риск с 40%", добави тя.
Учените и по-рано са посочвали негативните "странични ефекти" от излишното пристрастяване към пърженото месо, но никога не са подкрепяли своите твърдения с убедителни доводи. Експертите от Медицинското училище Кек смятат, че са успели: заплаха за здравето представлява не самото червено месо, а начинът на неговото приготвяне - при обработката му на висока температура то отделя канцерогенни химични вещества, които спомагат за развитието на рака.
За Framar.bg: Шум.бг - гр. Шумен
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВАКУУМ ТЕРАПИЯ REHABI PENILE VACUUM TRAINER
Безплатна доставка за България!ТЕСТ ЗА ФУНКЦИЯ НА ПРОСТАТАТА * 1 ADVENT LIFE
НовВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Рак на простатата
- Как и колко да варим различните видове месо
- Простатно-специфичен антиген (ПСА/PSA)
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Теснолистна върбовка, Иван чай, Огнена трева
- Юдино ухо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Хормонална терапия за лечение на рак на простатата
Коментари към Пърженото червено месо увеличава риска от рак на простатата с 30%