Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак
Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак. До този извод са стигнали учени от университета на Илинойс.
Броколите дължат благоприятния си ефект на богатото съдържание на полифеноли – съединения, които притежават свойствата на мощни антиоксиданти.
Много предишни изследвания са показали, че полифенолните съединения се свързват с понижен риск от диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания, астма и няколко вида рак. В сегашното изследване специалистите са открили, че броколите съдържат и голям брой гени с потенциални свойства да контролират натрупването на полифеноли в зеленчука.
"Тези нови данни могат да помогнат в култивирането на разновидности на зеленчука с по-голямо съдържание на полифенолни съединения", коментират учените и уточняват, че полифенолите не губят полезните си свойства дори при термична обработка.
Учените обаче припомнят, че не съществуват "вечни съединения", затова полезни продукти като броколи, зеле, каарфиол и ряпа, трябва да се консумират няколко пъти седмично.
Снимка: budetezdorovy.ru
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ БРОКОЛИ С ГЛЮКОЗИНОЛАТИ капсули 600 мг * 120 SWR035
ВИРАЛ ПРОТЕКТ капсули * 60 ХЕРБАМЕДИКА
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС БРОКО МАКС капсули * 120
Безплатна доставка за България!МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
УЛТИМАТ МЕЙЛ ЕНЕРДЖИ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОБИОХЕРБА СУЛФОРАФАН ОТ БРОКОЛИ + СЕЛЕН капсули * 60
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- E385 Калциево динатриев етилен диамин тетраацетат
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Драконов плод
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Домат
- Морски копър
- Каваратаке, Кауаратаке, Кориолус, Пуешка опашка
- Помело
Коментари към Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак