Сиренето може да убива раковите клетки
Белтъкът ниазин в сиренето има способността да убива раковите клетки. Това откриха учени от Мичиганския университет.
Ниазинът се отделя от лактобактериите при закваската на млякото и при зреенето на сирената.
Учените са изследвали как действат различни вещества в храната и живите организми върху раковите клетки, които са устойчиви на всички методи за борба със злокачествените образувания, дори и химиотерапията. Оказва се, че ниазинът се справя отлично с тях.
Експериментът е проведен върху лабораторни мишки, при които 80% от туморите са изчезнали напълно. Предстои ефектът на този белтък да бъде изпробван и върху хора, за да се докаже на 100%, че консумацията на сирене може да спомогне убиването на раковите клетки.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Рецепти за сирене пане
Коментари към Сиренето може да убива раковите клетки