Сокът от портокал подобрява чувствителността към инсулина
Сокът от портокал намалява риска от резистентност към инсулина и предпазва от диабет, твърдят учени от Нотингамския университет.
Когато панкреасът спре да произвежда този хормон, който контролира нивото на кръвната захар, може да се стигне до диабет от втори тип, както и до сърдечни заболявания, установили учените.
Изглежда обаче, че антиоксидантите в портокаловия сок имат благоприятен ефект върху кръвоносните съдове, подобрявайки и чувствителността към инсулина.
Това става ясно от експеримента, проведен в рамките на 14 седмици. Това е период, в който доброволците консумирали ежедневно по 250 мл портокалов сок или напитка плацебо с аромат на портокали.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТОНА БИО НАР сок 500 мл
МАТИСЪН БИО СОК ОТ НАР 750 мл MT1387
ПРОМОНЕСЕСЕР ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.015
ИНСУЛИНОВА ИГЛА PIC 31G 5 мм * 100
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.017
ИНСУЛИНОВА ИГЛА MEDFINE PLUS 8 мм * 100
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Инсулин и HOMA-индекс
- Рожков
- Шестил
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Билки при остър панкреатит
- Постпрандиална хипергликемия
- Да победиш Хашимото и инсулинова резистентност с помощта на храната - разказ от първо лице на блогърката Дени
- Лечение с метформин
Коментари към Сокът от портокал подобрява чувствителността към инсулина