Тиквата - есенната панацея
Печената тиква регулира работата на стомаха и гони запека. Ако е варена, трябва да се изпие и водата, уточняват специалистите. Препоръчва се при високо кръвно и висок холестерол. Вкусният десерт е богат на калций и е полезен за здравината на костите както на подрастващите, така и на старите хора. Тиквата е богата на от витамини, особено бета-каротин (провитамин A) - мастноразтворим антиоксидант, който е един от основните защитници срещу рака. Витамините от В групата пък успокояват нервната система и помагат на съня да дойде по-лесно. В този случай е добре десертът да се гарнира с пчелен мед. Полезната храна е подходяща за диабетици, но не бива да прекаляват с нея. Подходяща е за хора с наднормено тегло, защото е хранително, но нискокалорична - само 16 калории на 100 грама.
За Framar.bg: Стандарт Нюз - информационна агенция
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА ПРОСТАТА капсули * 100
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
ПРОСТАТИН таблетки * 120 ТОШКОВ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И МОРКОВИ 190 г
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ПРОСТАТИТ ФИЛТЪР * 20
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- И билките имат странични ефекти
- Методи за лечение на анорексия
- Гласът издава проблемите на тялото
- Дихателни упражнения
- Витамин К
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как да "храним" слезката (далака)
Коментари към Тиквата - есенната панацея