Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Хинап помага при чернодробни заболявания и рак на кожата

Хинап помага при чернодробни заболявания и рак на кожата

Хинап помага при чернодробни заболявания и рак на кожата - изображение

Хинапът, наричан китайска фурма, има много здравословни свойства за човека. Почти всяка една част от дървото може да се използва с лековита цел.

Медицински изследвания показват, че екстрактът и плодовете от хинап имат способността да понижават кръвното налягане. Изключително ефективни са при чернодробни заболявания, анемия и спират растежа на туморни образувания.

Според учени хинапът е потенциално съпътстващо средство за лекуване на рак на кожата и е предложен да се използва в ин виво и клинични експерименти за тази цел.

Етеричното масло от хинап подобрява растежа и здравината на косата. Прилага се при суха кожа и намалява бръчките.

Хинапът съдържа над 18 от най-важните аминокиселини, което подпомага формирането на над 40 000 протеина в организма. Укрепва имунната система, благодарение на съдържащото се в него витамин С. То е с 20% повече в сравнение с други цитрусови плодове. Хинапът съдържат висок спектър от витамини и минерали като мед, калций, магнезий, манган, желязо, ниацин, фосфор и калий.

Чай от хинап е много подходящ при настинки, дихателни инфекции и други заболявания. Плодовете съдържат осем различни флавоноиди, които имат силни антиоксидантни, противовъзпалителни и противотуморни свойства. Това помага при различни хронични заболявания, алергии, при храносмилателна дисфункция, чернодробни проблеми, при хроничен запек и различни видове рак.

В хинапа се съдържа фенол пуерарин, който унищожава свободните радикали в организма, поддържа нормалните нива на холестерола и понижава риска от сърдечносъдови заболявания.

Спинозин и свертиш са други два флавоноида в хинапа, които притежават седативни характеристики. Поради това семената на хинапа се използват в традиционната китайска медицина за безсъние и тревожност.

Отвара от кората на дървото се използва за промивка на очите.

Листата на дървото потискат желанието за сладко. Променят се вкусовите рецептори при дъвчене на едно листо и няколко часа след това, сладкото има вкус на пясък.

Снимка: Snaplant.com, Recipe Renovator

Още по темата:

4.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаНовиниМедицински изследванияХрани и ястияРецептиЛайфстайлЛеченияНаучни публикацииОрганизацииАлтернативна медицинаЗаведенияКлинични пътекиСпециалистиНормативни актовеИсторияПрезентацииСнимкиХранене при...ТестовеСъставкиДиети