Хранително отравяне от плодове и зеленчуци? Възможно е
Ежедневната консумация на зеленчуци и плодове може да причини хранително отравяне, показва изследване на американски учени.
Зеленчуците като спанак и маруля са най-големите вредители в това отношение.
Статистиката показва, че всяка година един на всеки шестима американци попада в болница, заради не добре приета от организма му храна. По-голямата част от проблемите са причинени от предварително нарязани зеленчуци, които се продават вакуумирани.
Причината за вредата на зеленчуците и плодовете се крие в склонността да се ядат сурови, за разлика от месото, което преминава термична обработка.
Готвенето е много важно, защото в процеса на приготвяне на храна се намалява шанса за отравяне.
Коментари към Хранително отравяне от плодове и зеленчуци? Възможно е