Храните, които намаляват главоболието
Макар да има много лекарства, с които можем да го преборим, съществуват и храни, които могат да му повлияят положително.
Вижте кои храни могат да облекчат неприятните болки, които вгорчават ежедневието ни.
1. Нискомаслено мляко.
Един от най-големите причинители на главоболие е дехидратацията. Млякото не е просто хидратираща течност, то е пълно също така с важни минерали като калций и калий, които неутрализират последиците от високите натриеви диети. Освен това изследвания установяват, че ниският прием на мляко и млечни продукти е свързан с по-чести прояви на мигрена. На всичкото отгоре три порции млечни продукти дневно могат да подобрят вашето кръвно налягане и намаляват риска от диабет и затлъстяване.
2. Тлъсти риби.
Храните, богати на витамини от група В, като B6, B12 и фолиева киселина, могат да намалят главоболието. Сьомгата и рибата тон са страхотни за това. Само в една порция сьомга се съдържа повече от 250% от нашия препоръчителен дневен прием на B12. По-тлъстите риби също са пълни с противовъзпалителните омега-3 мастни киселини, което означава, че добавянето на риба към вашата диета е двойно по-важно за лекуването на главоболие.
3. Пъпеш.
Тъй като плодът е с високо съдържание на вода и калий, може да противодейства срещу главоболието, причинено от дехидратация. Също така един среден пъпеш разполага с 66 милиграма магнезий, което е около 16% от ежедневния ни препоръчителен прием. Някои проучвания показват, че той може да помогне за стабилизирането на нивата на инсулина при пациенти без диабет. Затова и ако имате проблеми с главоболието, похапвайте по-често от вкусния плод.
4. Фасул.
Споменатият вече магнезий се съдържа в големи стойности и във фасула. Той е помощник в битката с главоболието поради своята роля в съкращаването на мускулите. Други богати на магнезий храни са банани, бадеми, авокадо, спанак, и кайсии.
5. Картофи.
Подобно на пъпеша, картофите са изобилстваща на калий храна, която може да помогне за лечение на главоболие, ако сте дехидратирани. Един картоф с кожата има 25% от ежедневния препоръчителен прием, а освен това е пълен с полезни витамини като А, С и В6.
6. Череши.
Яденето на всеки плод може да помогне с главоболието, тъй като това е един от начините да доставите повече вода на тялото си. Специално черешите обаче съдържат съединения, които защитават от главоболие. С подобни функции е и червеното цвекло и сокът от него.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОДОКТОР НЕВРО - ЗА НЕРВНА СИСТЕМА солуцио 50 мл
СИЙСТАРС РАЗТВОР ЗА ТЯЛО С РОЗМАРИН 200 мл
БОТАЛАЙФ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА 20 мл.
ЗЛАТНА ЗВЕЗДА балсам 3 г
АПАРАТ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА БИОЕНЕРГИЯТА (МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ЗДРАВЕ)
Безплатна доставка за България!ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ПЕТИГРЕН 10 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Главоболие от лявата страна – какви могат да бъдат причините
- 12 начина да си помогнем без хапчета при главоболие
- Леснодостъпни средства срещу махмурлук
- Парацетамол
- Лечение с помощта на магнитно поле (магнитотерапия)
- 5-хидрокситриптофан
- Главоболие по време на бременност - причини и средства за облекчение
- Главоболие сутрин след сън
- Лечение с ибупрофен
- Как да се справим с главоболието при деца у дома
Коментари към Храните, които намаляват главоболието