Червеното вино повишава устойчивостта на кожата през лятото
Изследване на специалистите е показало, че в червеното вино и червеното грозде има химични вещества, които ограничават увреждането на клетките в резултат на слънчево изгаряне.
Ултравиолетовите слънчеви лъчи са водещата причина за кожните заболявания, преждевременното състаряване и за рака на кожата. Но флавоноидите в червеното грозде и в червеното вино могат да спрат химичната реакция, която кара клетките да умират и уврежда кожата в резултат на ултравиолетовите слънчеви лъчи.
Засега тези изводи са на базата на лабораторни изследвания. Испанските учени обаче се надяват, че козметичните фирми ще се базират на техните констатации, за да разработят кремове и други продукти за защита от слънчевите лъчи на базата на флавоноидите в червеното вино и червеното грозде.
Червеното вино е част от здравословната средиземноморска диета. Така че изводът на испанските учени показва, че този хранителен режим има още една положителна страна.
За Framar.bg: Актуално.ком
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧИКО СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ SPF 50+ 75 мл
БОЧКО СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ SPF 50 75 мл
БОЧКО СЛЪНЦЕЗАЩИТНО МЛЯКО SPF 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- 13 кожни образувания, които е добре да се прегледат от специалист
- Червена мъртва коприва
- д-р Иванка Маркова Баева
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- д-р Евдокия Колева Николова
- Алтернативни средства за лечение на атопичен дерматит
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- И билките имат странични ефекти
- д-р Теодора Цекова Чолакова
- Алтернативни методи и средства за терапия и контрол на уртикария
Коментари към Червеното вино повишава устойчивостта на кожата през лятото