Начало Здравна медиа Анкети Търсим вашето мнение Бихте ли купили месо или други хранителни продукти от частни лица?

Бихте ли купили месо или други хранителни продукти от частни лица?

Бихте ли купили месо или други хранителни продукти от частни лица?

Гергьовден, един от най-тачените български празници. Консумацията на агнешко месо достига своя пик, а голям процент от консумираното месо няма да бъде закупено от магазина, а ще достигне до трапезата ни директно от стопаните на животните.

Когато купите няколко килограма месо от съседа, който пък ви го носи в найлонова торбичка от село от другия край на България, замисляли ли сте се, че може да има някакъв проблем? Същото се отнася и за хората, които купуват мляко в найлонови шишета, без етикет, без условия за съхранение, без някакъв сертификат. Да припомням ли и за яйцата, домашните луканки, млечните произведения, които всеки на село произвежда, без да има гарантирани условия и стандарт на работа. Не ви ли притеснява това?

Има и друга гледна точка, в магазините "всичко е изкуствено", не е вкусно и няма гаранция, че няма още по-страшни консерванти, бои или овкусители.

Какво е вашето мнение, уважаеми читатели? Откъде си взехте агнешко месо за трапезата? Доверихте ли се на някого от близко село или заложихте на стока от някой супермаркет.

Снимката, с която илюстрираме тази анкета е заимствана от интернет-блог. На стар камион, с надпис "Хора", някой пренася месо, вероятно с цел да го продаде. Не знаем къде точно отива това месо, но всеки би поискал да не е точно на трапезата му. Други илюстративни снимки също можеше да приложим, но лесно всеки може и да разрови спомените си за удачни или неудачни примери на съхранение на храна, в магазина или по сергиите на частните лица.

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

4.6, 9 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноНовиниСоциални грижиХранене при...Нормативни актовеАнкетиДиетиИсторияПсихологияАлт. медицинаЛеченияПроизводители