Начало Здравна медиа Анкети Общество Да бъдат ли отнемани правата на лекари с доказана вина за нечовешко отношение към пациенти и предизвикани фатални последствия?

Да бъдат ли отнемани правата на лекари с доказана вина за нечовешко отношение към пациенти и предизвикани фатални последствия?

Да бъдат ли отнемани правата на лекари с доказана вина за нечовешко отношение към пациенти и предизвикани фатални последствия?

Скандалното раждане в Тетевен, след което родилката Наташа Габровска обвини завеждащата АГ отделението в болницата д-р Нина Байчева за смъртта на новороденото си момиченце, повдигна наболели въпроси в родното здравеопазване.

Младата жена се оплака от нечовешко отношение от страна на лекарката, към което се присъединиха и други жени, запознати със стила й на работа. Габровска твърди, че бебето й е починало заради неправилен лекарски подход, за което свидетелства и проверката на ИА "Медицински одит". Въпреки това обаче Етичната комисия към Българския лекарски съюз защити д-р Байчева и посочи, че тя не е действала злонамерено и не е нарушила професионалната етика.

Това далеч не е единственият случай. Да бъдат ли отнемани правата на лекари с доказана вина за нечовешко отношение към пациенти и предизвикани фатални последствия? Или пък няма да има кой да ни лекува? Вие можете да отговорите.ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

4.2, 5 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлАнкетиЛюбопитноСнимкиСоциални грижиЗдравни съветиПсихологияИсторияСпециалистиЗаведенияПатологияНормативни актовеБотаникаЛеченияОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииКлинични пътекиАптекиЛичностиТестовеГеография