Начало Здравна медиа Анкети Търсим вашето мнение Трябва ли да се работи през уикенда и празничните дни?

Трябва ли да се работи през уикенда и празничните дни?

Трябва ли да се работи през уикенда и празничните дни?

Горещи спорове се разгоряха в социалните мрежи по повод предложението на КНСБ и Българска православна църква за ограничаване на практиката да се работи в събота, неделя и през празничните дни. Доводите са много, но основните са, че така ще могат работещите да обръщат повече внимание на почивката си, както и на общуването си с роднините у дома. Църквата също изложи свои доводи за прекъсване на естествена връзка с Господ, поради липса на свободно време.

Дали наистина е добре да добавим още почивни дни, в които всичко да спира, за да можем да си почиваме и да общуваме повече с Господ? Не е ли проблем това, защото и без това работим с много нисък коефициент на полезно действие, който още повече ще се влоши от по-малкото работни дни. Дали пък тогава няма да се окажем в задънена ситуация да почиваме и да търсим примерно отворен магазин или работещ зъболекар?

От друга страна, за някои хора ще е по-изгодно да работят точно тогава, за да могат да спечелят повече. Други ще искат да им бъдат уважени правата като вярващи, за да могат да почиват в събота или неделя. Въобще, пълна каша.

Ще ни е интересно да чуем и вашето мнение, без значение какво е то :)

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

3.7, 6 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлПсихологияСоциални грижиНовиниСнимкиИсторияАнкетиСпортЛеченияБотаникаТестовеФизиологияОрганизацииНормативни актовеАлт. медицина