Начало Здравна медиа Анкети Търсим вашето мнение Подкрепяте ли идеята за въвеждане на БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД в България?

Подкрепяте ли идеята за въвеждане на БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД в България?

Подкрепяте ли идеята за въвеждане на БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД в България?

Преди няколко дни Швейцария отхвърли /почти/ единодушно една от най-революционните икономически идеи, които вълнуват много хора и от България - тази за БЕЗУСЛОВНИЯ БАЗОВ ДОХОД.

Какво представлява ББД?

Това е гарантиран минимален доход за всеки, навършил 18 години, който е безусловен и не се влияе от това дали неговият получател работи или не. Тоест, държавата ти осигурява жизнения минимум, а ти имаш свободата да правиш каквото си искаш, да работиш или да не работиш. За Швейцария са се дискутирали нива на безусловен базов месечен доход от около 4200 лева.

Факт е, че там референдумът е паднал с 78% твърд отказ да се подкрепи идеята.

Как бихме реагирали ние тук в България? Вероятно резултатите биха били доста по-различни. Как ви се струва тази идея? Би ли проработила добре в нашата страна? Или това е пълна глупост, измислена за да забавлява икономически неграмотни лумпени?

Да направим своя референдум...

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАнкетиСоциални грижиСнимкиНормативни актовеЛюбопитноНовиниСтатистически проучванияОрганизацииЛайфстайлЗдравни съвети