Начало Здравна медиа Анкети Здравна култура Влияят ли на вашето здраве фазите на Луната?

Влияят ли на вашето здраве фазите на Луната?

Влияят ли на вашето здраве фазите на Луната?

Независимо в коя от фазите си се намира, Луната безспорно е прелестна гледка на вечерния небосвод. Тя ни привлича със своето очарование всеки път, когато погледнем към нея, където и да се намираме на земното кълбо. Но влияе ли тя на нашето емоционално, психическо и физическо здраве? Определя ли тя нашето поведение?

На 31-ви януари 2018 година Луната влиза за втори път в рамките на месеца във фаза пълнолуние – рядко явление, наречено Синя Луна. Това явление съвпада с друго явление - максималното приближаване на Луната до Земята, наречено Супер Луна – това ще я направи да изглежда ярка и с една трета по-голяма от обикновено. Двете явления съвпадат с пълно лунно затъмнение, заради което Луната е наречена Кървава.

Още в древни времена са наблюдавали Луната с интерес и тя е предизвиквала различни емоции - възхищение, страх, благоговение, тревога... Почитали са я като бог, приписвали са й магически сили, по движението й са гадаели за бъдещи събития... Смятали са, че фазите й влият на поведението им и на здравословното им състояние.

А как е в нашата съвременност - когато науката вече има логични обяснения на голяма част от явленията на безкрайния небосвод? Какво мислите днес за влиянието на Луната върху човешкото здраве? Подвластен ли е човекът на нейните фази? Как мислите - оказва ли тя своето влияние на нашето емоционално, психическо и физическо състояние? 

 

 

Над анкетата работи: Ани Иванова

Източник на снимката: www.pachamama.org


ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияФизиологияСнимкиИсторияЛюбопитноДиетиСоциални грижиНовиниКлинични пътекиАлт. медицинаЛеченияСпортБотаника