Начало Здравна медиа Анкети Общество Да се наказва ли тютюнопушенето в превозно средство, в което има дете?

Да се наказва ли тютюнопушенето в превозно средство, в което има дете?

Да се наказва ли тютюнопушенето в превозно средство, в което има дете?

Откакто през 2010 година Законът за здравето наложи пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, сме свидетели на нейното неспазване и на нестихващи спорове дали пък тя не нарушава правата на пушачите. Или целта й е единствено да гарантира правото на непушачите да живеят в среда без тютюнев дим.

А какво се случва, когато става дума за здравето на деца? Когато те стават жертва на безразсъдното поведение на своите родители или на други възрастни, които пушат в близост до тях?

Има забрана със закон на тютюнопушене и в автомобил, в който има деца - тя е в сила в голяма част от страните от Европейския съюз. Мислите ли, че у нас би могла да действа подобна забрана? Мислите ли, че със закон бихме могли да накараме родителите да станат по-отговорни към здравето на децата си?

Да забраним ли със закон тютюнопушето в превозно средство, в което има дете? Ще спазвате ли такава забрана? Какви да са глобите?

 

Над анкетата работи: Ани Иванова

Източник на снимката: www.fakti.bg

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

4.8, 4 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСтатистически проучванияАнкетиЛюбопитноНовиниЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаПроизводителиЛеченияИсторияСпортХранене при...СнимкиВидеоПсихологияСоциални грижиТестовеБотаникаРецептиИнтервютаОрганизацииОбразованиеЗаведенияНормативни актовеСпециалистиИзследванияКлинични пътеки