Начало Здравна медиа Анкети Здравна култура Лъженаука ли е хомеопатията?

Лъженаука ли е хомеопатията?

Лъженаука ли е хомеопатията?

Когато има проблем, винаги се намира и някой, който да потърси други възможности, освен вече съществуващите, за разрешаването му. И в това няма нищо лошо – любопитството и стремежът към откривателство ръководят човечеството в неговото развитие.

Това можем да предположим, че се е случило и с медицината - още с възникването й в древни времена са се появили и нейните алтернативи. И те са ставали все по-много и по-силни през вековете – разновидностите им се увеличавали, а силата им растяла паралелно с тази на традиционната медицина.

Днес е много модерно да се говори за алтернативна медицина, въпреки че традиционната медицина бележи невероятни ръстове в своето развитие.

Нашият въпрос към вас днес е свързан с една от най-популярните алтернативи на медицината – хомеопатията. Какво е тя за вас – доказана научна дисциплина и единствено спасение от болести, шарлатанство и мошеничество или просто още една възможност за избор.

Като че ли по отношение на хомеопатията сме разделени в двата полюса – или безрезервно вярваме в нея, или яростно я отричаме. Какво мислите вие? Прибягвали ли сте до хомеопатични средства за лечение? Имаха ли очаквания от вас ефект? И дали този ефект не е бил просто плацебо и нищо друго? Или отричате всички методи на традиционната медицина и разчитате единствено на хомеопатията? Ще се радваме да споделите с нас.

Над анкетата работи: Ани Иванова

Снимка: dreamstime.com

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

4.4, 9 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиИсторияАлт. медицинаНовиниСпециалистиВидеоЛюбопитноАнкетиОрганизацииБотаникаЗаведенияПроизводителиНаправления в медицинатаЛечения