Начало Здравна медиа Анкети Търсим вашето мнение Какъв ден за вас е Осми март?

Какъв ден за вас е Осми март?

Какъв ден за вас е Осми март?

Преди малко повече от век, когато за Международен ден на жената е обявен един ден в началото на пролетта, идеята била прекрасна и изключително новаторска за времето си - да се постави началото на борбата на жените за техните права.

Работещи наравно с мъжете в индустриалните предприятия в началото на миналия век, жените вече не били само пазителки на семейното огнище, а и активни участници в обществения живот.

Многобройни са дискусиите от тогава до днес дали животът на жената е станал по-труден или по-лесен, дали жената е равнопоставена на мъжа във всички сфери на социалния и обществения живот или все още има области, в които това не е така.

Дали през годините феминизмът не излезе от рамките на разумното и не стигна до крайности?

Или напротив – жените все още не търсят и не защитават правата си достатъчно последователно и настойчиво? И се оставят да бъдат подценявани от така наречения по-силен пол?

Какво всъщност празнуваме на Осми март?

Триумфа на жените, обявили се за равнопоставени на мъжете? Почитта и уважението си към жените, нагърбили се с всички отговорности, свързани със семейството и професионалното им утвърждаване? Или идването на пролетта, която също като жената носи живот? Споделете с нас.

 

 Над анкетата работи: Ани Иванова

Снимка: osata.eu

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

3.8, 4 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАнкетиТестове