Начало Здравна медиа Анкети Общество Ще затворите ли Facebook профила си?

Ще затворите ли Facebook профила си?

Ще затворите ли Facebook профила си?

Имате ли профил във Facebook? По-вероятно е да имате. А спомняте ли си, когато се регистрирахте, доброволно ли позволихте на Facebook да използва личните ви данни? Или някой ви накара насила да направите това? Разбира се, че беше доброволно. И сега те завинаги са там – в интернет пространството. И всеки може да се възползва от тях, ако поиска. Зукърбърг обеща да се погрижи за сигурността на нашите лични данни, но е въпрос на време да се появи поредният хакер, който да намери начин да стигне до тях.

Със създаването на профила си ние сме приели условията за ползване на социалната мрежа и сме се съгласили тя да използва нашите лични данни. Facebook знае всичко за нас – от кой пол сме, на колко години сме, къде работим, семейното ни положение, колко деца имаме, къде ходим на почивка, с кого общуваме. Не всичко сме му казали ние, но ние сме му разрешили да вижда заедно с нас всичко, да го събира и анализира. И то абсолютно доброволно още при регистрацията си. Никой не ни е измамил или манипулирал.

Ако Facebook използва неправомерно цялата тази информация и нарушава правото ни на конфиденциалност по отношение на личните ни данни, нека си получи заслуженото – да понесе всички санкции на закона. Но редно ли е да се правим, че сме били измамени? А още повече – трябва ли да затворим профила си във Facebook, каквито призиви се чуват напоследък и както вече направиха някои големи световни компании, за да се дистанцират от т. нар. „крадец“ на лични данни Facebook? Споделете с нас.

Спецификата при гласуването на нашите анкети е заложена така, че да не позволява многократно гласуване от един и същ човек, което би компрометирало проучването. Често общ IP адрес имат голяма група от хора и когато някой с вашия IP адрес е гласувал вече, вие изгубвате възможността  да го направите. 

 

По анкетата работи: Ани Иванова

Източник на изображение: nbcnews.com

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

4.9, 13 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиСоциални грижиПсихологияНовиниЛюбопитноСнимки