Начало Здравна медиа Анкети Общество Използвате ли предпазния колан в междуградския автобус?

Използвате ли предпазния колан в междуградския автобус?

Използвате ли предпазния колан в междуградския автобус?

Черната хроника на събитията от последните няколко дни отново ни остави без дъх от ужаса, който преживяха преките участници в тежката катастрофа. Тя стана и повод за нови размисли и дискусии за нашата безопасност по време на пътуване с автобус.

Питаме се има ли значение дали по закон е задължително да поставим предпазния колан в автобуса по време на пътуването, щом самите ние нямаме убеждението, че трябва да го поставим? Какво от това, ако получим инструкции от екипа на автобуса да поставим коланите си, щом ние не желаем да го направим? И какво като глобата за неспазване на инструкциите я плащаме самите ние, щом дори това не може да ни спре да нарушим правилата? А дали изобщо някой следи за спазването им?

Можем дълго да разсъждаваме и над това, че нашият живот на пътя не зависи само от нас и дори да спазваме всички възможни правила за движение по пътищата, не можем да накараме останалите участници в движението да го правят. И все пак е доказано, че коланите могат да спасят човешки живот. Вие поставяте ли предпазния колан, когато пътувате с автобус? Споделете с нас.

 

По анкетата работи: Ани Иванова

Източник на изображение: farnhamcoaches.co.uk

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

5.0, 9 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиНовиниИсторияЛайфстайлПсихологияАнкетиСоциални грижиЛюбопитноЗдравни съвети