Начало Здравна медиа Анкети Търсим вашето мнение Трябва ли да се ограничат местата за продажба на лотарийни билети?

Трябва ли да се ограничат местата за продажба на лотарийни билети?

Трябва ли да се ограничат местата за продажба на лотарийни билети?

Тези дни станахме свидетели на обръщение към нацията на един иначе обичан актьор. В рамките на няколко минути той апелира към "всички почитатели на любимата игра – лотарията" да не позволяват на политици (неясно кои) да я ликвидират. Става дума и за десетките милиони левове, които държавата ще загуби, защото няма да стигнат под формата на данъци до държавната хазна. По-страшното е, че обществото ще загуби едно от най-достъпните за него забавления.
Изглежда така, сякаш някой иска да ни отнеме изконно наше право. Но дали това наистина е така? Лотарията всъщност е хазартна игра, при която предварително са обявени залозите и печалбите. В България всеки, подведен от многобройните реклами за бърза и лесна печалба, може да си закупи лотариен билет от почти всеки хранителен магазин и всеки павилион за вестници. Няма никакво ограничение в достъпа до хазартната игра на възрастни, а и на деца, чието пристрастяване към играта може опасно да им повлияе на един следващ етап от тяхното развитие.
Във всяко общество съществуват хазартни игри, те са част от нашия социум. С пари от някои такива игри се спонсорират спортни мероприятия. Но дали те трябва да бъдат толкова широко рекламирани и дали всъщност не са един легален начин за бързо забогатяване на определен кръг от хора за сметка на хилядите българи, участващи в тази схема.

Много въпроси си задаваме напоследък. Нека днес помислим по един от тях.
Трябва ли да се ограничат местата за продажба на лотарийни билети? И защо? Как мислите? Споделете с нас.

По анкетата работи: Ани Иванова
Източник на изображение: baselegal.com

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

5.0, 15 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиПсихологияЛюбопитноЛечения