Начало Здравна медиа Анкети Търсим вашето мнение Ще спрете ли да употребявате маргарин?

Ще спрете ли да употребявате маргарин?

Ще спрете ли да употребявате маргарин?

За пореден път през историята си, Американската служба по храните и лекарствата (Food and Drug Administration – FDA) е на път да предизвика обществен скандал с тяхното предписание, според което трансмазнините не могат да се считат за безвредни. Данните са прости и ясни - официалната им забрана им може да предотврати 20 000 инфаркта и да спаси всяка година поне 7000 души в САЩ.

Дотук добре, забраната е вече частично наложена, а ефектът от нея се очаква да бъде видим в близкото бъдеще. Но какво ни засяга нас това, ще се запитате вие...

Вредите са ясни - трансмазнините запушват кръвоносните съдове, но и са така популярни, че са в почти абсолютно всяка храна - бисквити, хрупкави картофи, полуфабрикати, даже дебело намазани върху филиите на вашите деца.

Познати още като маргарин, изкуствено "диетично" low-fat масло, всички други форми на хидрогенирани мазнини, които намирате кокетно прикрити по етикетите на храните от магазина.

Вкусно и евтино, така казват. Но е време да променим навиците си, ако искаме да живеем по-дълго и по-качествено.

Ще изключите ли маргарина и другите форми на трансмазнините от вашето хранене? Или всичко това е само рекламен шум на противниците на приятното и добро похапване.

Вие сте на ход да споделите мнението си!

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

4.2, 14 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория