Framar.bg 0
В целия сайт
В целия сайт
Е-аптека
Продукти
Медиа
Здравни новини
Любопитно
Интервюта
Презентации
Научни публикации
Енциклопедия
Заболявания
Симптоми
Анатомия
Алтернативна медицина
Медицински изследвания
Лечения
Физиология
Патология
Ботаника
Микробиология
Медицински журнал
Фармакологични групи
Справочник
Специалисти
Здравни заведения
Образование
Спорт и туризъм
Аптеки
Здравни организации
Нормативни актове
Производители
Кл. пътеки
Здравни проблеми
История
Хранене
Храни и ястия
Хранителни съставки
Хранене при
Диети
Рецепти
Е-тата в храните
Съвети
Lifestyle
Спорт
Психология
Соц. дейности
Интерактивни
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Клинични пътеки Нормативни актове Производители Образование Спорт и туризъм Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Партньори Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти
Контакти
Назад | Начало Здравна медиа Видео Кулинария Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca"

Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca"

от 27 март 2019г.
Редактор: Ивайло Тончев
Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca" - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Рагу е най-известният сос за гарниране на паста, много използван и в Италия. Той от същинските символите на "италианското". Всяко семейство с традиции пази своята тайна рецепта, която се предава от поколение на поколение. Няма документирани войни за това чия рецепта е по-добра, но не бихме се учудили, ако това е предмет на дълги и ожесточени спорове. Когато се каже "рагу", най-често се има предвид класическото рагу от Болоня (рагу болонезе), приготвено със смесена говежда и свинска кайма и вряло дълго на тих огън. Рагу болонезе се "ражда" като сос за най-използваната в Болоня паста - талиателе  (tagliatelle) и лазаня (lasagna), впоследствие започва широкото му използване с къса и дълга паста - спагети, пенне, ригатони.

Как да го приготвим?

Рагу може да се приготви и от гъби печурки, пилешки дреболии и т.н., ако става дума за друго различно от кайма - се споменава от какво е: рагу с риба, рагу с гъби, рагу с дробчета, с глиган, патешко и т.н. В северните райони обикновено добавят повече подправки, а в южните - разчитат на естествения вкус на продуктите. Познавачите могат да определеят къде е готвено само по една лъжичка - първата. В южната част на Италия, в ястието можете да намерите само лук, месо и домати.

Каква е тайната?

Най-дълбоко пазената тайна на вкусното рагу е дългото варене (минимум 5 часа) на бавен огън. Вкусът му е още по-наситен на следващия ден. Факт, да сготвиш рагу не е сложно, но изисква време и отношение към храната. На това се дължи и феноменалния вкус, който остава завинаги в паметта.
За по-ангажираните като време, даваме една добра идея - рагуто може да се съхрани и във фризер. Достатъчно е да изстине и да се разпредели в кутии и да се сложи във фризера. Така винаги имате вкусен сос за един бързо приготвен италиански обяд/вечеря.

За автора на рецептата:

Борис Минчев е италианец от български произход, млад готвач, който чрез готвенето показва голяма си страст към занаята.  Страстта, търпението и упоритостта са съставките на най-добрата му рецепта.
На 14 години вече е над котлоните с ясното съзнание, че животът му ще бъде именно пред печката. Мечта му е да стане готвач, тогава когато отношението към тази професия все още е различно. През 2012 г получава дипломата си по икономика и експерт по информационни технологии.
През същата година е приет в университета в Триест където изучава "Международни дипломатически науки”. Следват четири забавни и ползотворни години, през които решава да вземе нещата в свои ръце и да усъвършенства страстта си към добрата храна. Купува си книгите на Гуалтиеро Маркези и стриктно започва да готви по тях. Славата му на изкусен кулинар бързо се разнася между всички състуденти, а надпреварата да посетят кухнята на малкия студентски апартамент само потвърждава житейския и професионалния му път.

Борис Минчев в кухнята


Натрупва опит и професионализъм като първи помощник на знаменития шеф-готвач Маркезини, където развива личния си стил на непрекъснато изследване и изключителен подход към храната.
Кариерата му в кулинарния свят започва през 2016 г., когато се завръща в България и остава да работи и ръководи ресторант-пицария "La Rocca".
През ноември 2017 г. печели награда - титлата "Посланик на вкуса 2017", която се присъжда от италианското Министерство на външните работи, Консулството на  Италианската Република и Италианският културен институт, по случай международната Седмица на италианската кухня, посветена на висшата кухня и качественото вино. 

Борис е радетел на висококачествената кухня, приготвена с пресни съставки и семпли традиционни ястия. Кулинарна оферта, запазваща традицията на италианската гастрономия и по-специално на региона Венето, но в същото време предлагаща един революционен характер, внедрени с изкючителна креативност и въображение.

5.0/5 2 оценки

Коментари към Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca"

От сайта От форума
Напиши коментар 0 коментара
  1. www.framar.bg 
    на 11 December 2019 в 16:25
    Коментирайте "Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca""

ВИДЕОТО е свързано към

  • Кулинария
  • Пикантно телешко рагу
  • Зеленчуково рагу с тиква
  • Зеленчуково рагу на фурна в доматен сос с чесън
  • Рагу от тиквички и картофи
  • Рибено рагу с чесън
  • Рагу от тиквички и картофи с кашкавал
  • Зеленчуково рагу с гъби
  • Капоната (италианско зеленчуково рагу от патладжани с каперси и маслини)
  • Зеленчуково рагу с гъби и чесън
  • Рагу от тиквички с гъби, домати и маслини

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Спешно си търся работа като готвач/бариста

преди 530 дни, 20 часа и 1 мин.

Десетте правила на бавния готвач - за новаци в бавното готвене

преди 1393 дни, 17 часа и 48 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо и ние мъжете трябва да носим бодита?

преди 1 час и 22 мин.

Купувате ли домашни мезета по интернет?

преди 4 часа

Можете ли да ми препоръчате добър Ендокринолог в Бургас/областта?

преди 4 часа и 34 мин.

Търся предложения за сос за постни сарми за Коледа

преди 5 часа и 6 мин.
Всички

АНКЕТА

Успяхте ли да се ваксинирате през есента на 2019 година?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Зеленчуково рагу с гъби и чесън

Зеленчуково рагу с гъби и чесън

от 20 дек 2017г. Прочети повече

Фрамар ООД ще доставя до вашата електронна поща актуални оферти и новости!

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на buletin@framar.bg. Ние обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С абонирането за известия по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
  • Общи условия
  • Често задавани въпроси
БДА
© 2007 - 2019 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.Научете повечеРазбрах