Начало Здравна медиа Видео Фрамар TV Фрамар ТВ представя: Световен шампионат по канадска борба в Стара Загора

Фрамар ТВ представя: Световен шампионат по канадска борба в Стара Загора

Родината на спорта канадска борба е САЩ. Той възниква там през 1975 година, като не след дълго се появяват и Европейската Армрестлинг Федерация (EAF) и Световната Армрестлинг Федерация (WAF). Канадската борба навлиза в България през 1995 година. Тогава е създадена и Българската федерация по канадска борба. Нашите състезатели са спечелили над 200 медала от световни и европейски първенства до момента.

Домакин на тазгодишното Световно първенство, чийто награден фонд е 50 хиляди долара е град Стара Загора. Състезателите, които ще вземат участие в Световната купа са 8-те мъже с най-силни ръце на планетата в категория до 100 кг. Най-добрият сред тях ще бъде определен чрез двубои, които ще се проведат на 6 и 7 юни в Общинската спортна зала в града (ДЗУ). На 5 юни от 18 часа екипът на Фрамар ТВ беше в сградата на Община Стара Загора, където кметът на града приветства състезателите и бе изтеглен жребият за състезателните двойки.

За това каква подготовка е необходима преди състезанието, има ли значение паричната награда за победата и кой е най-опасният му опонент, разговаряме с българина Красимир Костадинов – действащ Европейски и Световен шампион в категория до 100 кг.

2.3, 12 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИДЕОТО

ВИДЕОТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Категория