Начало Здравна медиа Видео Здравни новини "Лудата Работилничка" с гордост представя своя нов проект - Автономна Въздушна Линейка (АВЛ)

"Лудата Работилничка" с гордост представя своя нов проект - Автономна Въздушна Линейка (АВЛ)

"Лудата Работилничка" с гордост представя своя нов проект - Автономна Въздушна Линейка (АВЛ) - изображение

Автономна Въздушна Линейка (АВЛ) е медицински дрон,  специално създаден за спасителни мисии и заместване на линейка в градски условия.  АВЛ има транспортен капацитет от четирима души - двама медицински персонал и двама пътника.
Новото при дрона е начинът, по който са позиционирани перките – това го прави устойчив при сурови метеорологични условия като вятър, дъжд и сняг.  Поради компактните си размери, АВЛ ще може да лети около близки сгради и да достига високи етажи,  специфични планински райони, морски обекти и всички други места,  където достъпът с хеликоптер и обикновена линейка е затруднен.
Това ще позволи спасяването на повече животи в кризисни (а и не само) ситуации.

Дронът има соларни панели, които допълнително зареждат батериите по време на полет.  Батериите са модулни и позволяват бърза и лесна подмяна.

АВЛ има 3 типа на  полет - автономен, ръчен и специален.
При автономния няма нужда от пилот, медикът избира адрес от картата и дронът автоматично стига до там.  При специалния, дронът се управлява от специалист в команден център.  Този режим може да се превключва от автономен към ръчен или специален.  Също така ако се появи някакъв проблем, управлението автоматично се прехвърля към командния център.

Линейката има предвидена продължителност на полет около 40 минути на батерии и соларна енергия и удължено /до час и 40 минути/ с помощта на два бензинови генератора.  АВЛ има общо 12 витла, като използва 4 от тях за стабилизиране.  Това означава, че е 2 пъти по-стабилен от хеликоптер. Дронът ще може до достига скорост от 100 км/ч. с 8 витла и около 160 км/ч. с всички 12.

В повечето случаи на линейка отнема прекалено много ценно време (от 40 до повече от 50 минути)
за достигането на спешен случай.  С АВЛ няма задръствания, няма светофари и сгрешени адреси.
Реализацията на този проект ще донесе повече сигурност в ежедневието на много хора
и значително ще подобри работата на спешните екипи по света.
Пристигането навреме е решаващо за спасяването на човешки живот.

Утре този живот може да е твоя.


Ние от "Лудата работилничка" знаем, че някой ден ще можем да осигурим на хората по-стабилно бъдеще,  бъдеще, което всеки от нас заслужава.
В момента сме в процес на преговори с няколко фирми за създаването на прототип.
Помогнете ни да спасим повече животи!
Благодарим Ви за подкрепата!
Можете и вие да подкрепите идеята: https://igg.me/at/tcw-aaa/x/17889135

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИДЕОТО

ВИДЕОТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияСнимкиНовиниЛюбопитноЛечения