Начало Здравна медиа Видео Life & Style Mr. 3Hours: Липсата на истинска любов е огромен стрес! „Преборете го с фитнес”!

Mr. 3Hours: Липсата на истинска любов е огромен стрес! „Преборете го с фитнес”!

Mr. 3Hours: Липсата на истинска любов е огромен стрес! „Преборете го с фитнес”! - изображение

Постоянният стрес предизвиква е възможно да предизвика едни от най-страшните заболявания – сърдечно-съдови, диабет и онкологични заболявания. Доброто здраве изисква физически да се чувстваш добре, психически – т.е. да нямаш вътрешни конфликти, които да те спират и социалната среда. Под постоянен стрес се разбира и стресът причинен от липсата на т.нар. истинска любов (от която не боли). „Пирамидата на Маслоу” е добър пример даван от психолозите.

Когато някой  не може да задоволи нуждата си за Любов той прескача тази важна част от „Пирамидата на Маслоу”. Тогава например виждаш хора, които са на много висок пост и поемат много голяма отговорност, големи финансови възможности, но са самотни.

Това са хора, които отричат нуждата от любов или просто не си признават нейната липса и са насочили цялата тази енергия в професията си. Има много такива хора, които изпитват вътрешна самота и тази нужда се проявява.

Според психолозите има два типа стрес реакции

При непосредствена физическа опасност, когато дори няма мисъл, а една първична реакция за части от секундата, при която тялото се снабдява с много повече енергия за борба или бягство. Когато премине опасността, организмът се възстановява.

Вторият тип стрес реакция е вследствие на нашите негативни мисли. Тогава се задейства симпатиковият дял на вегетативната нервна система – увеличава се пулсът, кортизолът в кръвта, кръвната захар и т.н. В това няма нищо лошо, когато се комбинира с активиране на обратното – парасимпатиковият дял, т.е. чрез отпускане на напрежението. Напрежението може да бъде отпуснато и със спорт. Една голяма част от хората сред които и юристи, лекари и не на последно място хора, които са приключили любовна връзка или търсят такава, избират фитнес залата.

Вярват ли спортуващите в любовта? (Интервю на здравния репортер Mr. 3Hours)

Фитнес и спа център „Pulse”, www.pulsefit.bg , тел. 0700 44 04

Упражненията във фитнеса и комуникацията с позитивни хора повишават „хормоните на щастието”, които от своя страна ни помагат да бъдем по силни, както физически, така и психически. Така стреса започва да се отпуска.

Когато обаче не можем да намерим начин за това отпускане и се получи наслояване на стрес, говорим за дистрес или патологичен стрес, т.е. когато вече организмът не може сам да се справи и не може да компенсира това напрежение. Тогава е необходима консултацията с психолог.

От постоянното наслагване на стрес много повече енергия се насочва към подържащите стрес функции и много по-малко към възстановителните и възпроизводителните.
В резултат на това се наблюдава понижаване на имунната система, либидото, забавен растеж, бърза умора и др.

И когато, човек не контролира стреса, т.е. не комбинира напрежението с отпускане, тогава не само започват да се появяват психически симптоми, но също така започват да се проявяват и телесни симптоми. На първо време психо-соматични смущения – болки, затруднено дишане, сърцебиене, мускулна слабост и др., след време прерастват и в органичните заболявания.

Как най-лесно да откриете своята половинка?

Късметът и любовта спохождат смелите! Действайте на момента в който усетите "искрата", защото тогава енергията ви е най-мощна.

„Не било възпитано човек да показва чувствата си на открито пред другите – това са пълни глупости. Трябвало да си крием емоциите – това също са глупости. Трябва да се казва всичко – сега, веднага и в момента, в който го усетиш. И нека тези които обичаме, да го знаят, и тези, които не са нашите хора да го разберат. Аз нямам цяла вечност, за да чакам точния момент!“ / Слави Трифонов

Къде най-лесно да откриете своята половинка?

Противоположностите се привличат е може би схващане старо, колкото света. Дали обаче не сме в сериозна заблуда? Може би просто понякога го използваме като лъч надежда за това, че с онзи мъж или жена, които по нищо не приличат на нас, може пък и да си паснем? Да, но това схващане е с огромен успех най-вече в "света на магнитите".

Учените от университета Бъркли са установили, че хората по-често се привличат, ако потенциалния партньор играе в съшия отбор като тях. Експертите се фокусирали върху популярността на хората и установили нещо много интересно! Оказало се, че тези, които се радват на по-голяма слава сред виртуалните свалячи, се стремят да се сближават със също толкова популярни потребители. И обратното – по-срамежливите се насочват право към по-безизвестните хора.

Според друго изследване пък станало ясно, че когато става дума за срещи, човек най-често си търси партньор, които напомня на тях самите.

В крайна сметка, ако обичате да спортувате във фитнес залата, тогава потърсете своята половинка във фитнес залата, а не в кръчмата. Логично, нали! Когато имате сходни интереси, така ще имате и за какво да си говорите, и разбира се да си помагате. Факт е, че спортът сближава. Факт е и, че хората, които спортуват са по позтивни, здрави и решителни.

Разбира се за да привлечем по-лесно своята половинка е прекрасно да имаме и здравословна форма. Опаковката привлича, но съдържанието й може да те грабне завинаги. Така, че за да забележат вътрешната ви красота се погрижете и за здравословния си външен вид. Здрав дух в здраво тяло!

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ВИДЕОТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИДЕОТО

ВИДЕОТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияВидеоЛайфстайлПсихологияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИнтервюта