Начало Здравна медиа Здравни новини Агенцията по безопасност на храните изтегля от търговската мрежа опасните кокоши яйца от Полша

Агенцията по безопасност на храните изтегля от търговската мрежа опасните кокоши яйца от Полша

Агенцията по безопасност на храните изтегля от търговската мрежа опасните кокоши яйца от Полша - изображение

Българската агенция по безопасност на храните изтегля от търговската мрежа кокоши яйца с произход Полша, за които има съмнение, че са заразени със Салмонела Ентеритидис.

Мярката е наложена след получена нотификация чрез Система за бързо предупреждение за опасни храни и фуражи (RASFF), за кокоши яйца с произход Полша, разпространени на пазара на ЕС. В хода на разследването е установено, че част от продукцията е доставена и в България.

В тази връзка БАБХ приканва потребителите, закупили яйца с печат 3PL30221304 и печат 3PL30221321 /номерата на фермите/ да не ги консумират и по възможност да ги върнат в търговския обект, от който са ги закупили.

Върху опаковката на яйцата е маркиран и номера на пакетиращия център, който е PL 30225901 WE.

По информация на експерта от Агенцията по безопасност на храните д-р Райна Иванова известна част от яйцата, са достигнали до магазини и в България, но не е ясно какви количества.

"Затова е важно хората, закупили си яйца, да проверят техния номер. Ако се окажат от тези партиди, да не ги използват, а да ги върнат в магазина. До момента има данни за проблеми от яйцата в Холандия, засегнато е и семейство в Хърватия. Но към момента говорим само за съмнение за заразени яйца", обясни д-р Иванова.

Снимка: БАБХ 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияХранене при...ИзследванияАлт. медицинаЛюбопитноЛеченияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлВидеоАнкетиДиети