Начало Здравна медиа Здравни новини Адв. Андрей Дамянов е новият член на Надзорния съвет на НЗОК

Адв. Андрей Дамянов е новият член на Надзорния съвет на НЗОК

Адв. Андрей Дамянов е новият член на Надзорния съвет на НЗОК - изображение

Новият член на Надзорния съвет на НЗОК е адв. Андрей Дамянов от НПО. Решението бе взето единодушно на общо заседание на представителните организации за защита правата на пациентите в здравеопазването – Националната пациентска организация и Българската асоциация за закрила на пациентите.

Адвокат Дамянов ще замести адвокат Пламен Таушанов от Българската асоциация за закрила на пациентите, чийто мандат от една година вече изтече.

Адв. Дамянов е член на Управителния съвет на Националната пациентска организация от самото учреждаване на организацията през 2010 година. Изготвя юридически становища на НПО по различни законопроекти и нормативни актове в системата на здравеопазването. Работи в помощ и на други пациентски организации като НСБХ „Хепасист“, МС Общество – България и други.

Адв. Андрей Дамянов има зад гърба си 20 годишна юридическа практика.

Ново ръководство застъпи и в Надзорния съвет на НОИ в изпълнение на Кодекса на труда.
За председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт бе избрана Ася Гочева, изпълнителен секретар на КНСБ досега.
Станимир Цоцов заема поста заместник – председател на квота на работодателите. Калина Петкова от Министерството на труда и социалната политика остава представите на държавата.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Монитор


5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиНовиниАнкетиТестовеНормативни актове