Начало Здравна медиа Здравни новини „Александровска“ организира прегледи за глаукома от 10 до 16 март 2019 г.

„Александровска“ организира прегледи за глаукома от 10 до 16 март 2019 г.

„Александровска“ организира прегледи за глаукома от 10 до 16 март 2019 г. - изображение

УМБАЛ „Александровска“ организира безплатни прегледи за глаукома в клиниката си по очни болести от 10 до 16 март 2019-а от 11 часа до 17 часа.

Поводът е Световната седмица за превенция на глаукомата.

Записването става всеки ден от 9 до 13 часа на телефон 02/92 30 415. Няма нужда от направление, уточняват от болницата.

Освен безплатните консултации и прегледи от специалисти от „Александровска“ организират и още едно събитие, посветено на заболяването, което най-често настъпва без симптоми. На 12 март медиците от клиниката по очни болести ще изнесат лекция и мултимедийна презентация, посветена на болестта и начините, по които хората могат да се предпазят. Събитието започва в 14 часа и ще се проведе в Втори хирургичен блок.

По повод инициативите, свързани с глаукомата, от Университетската болница отново насочват вниманието към факта, че ранната диагностика и лечението навреме са в състояние да забавят и дори да спрат развитието на болестта. Те припомнят още, че до момента единственият доказано ефикасен начин да се овладеят промените и зрителните функции да бъдат съхранени е намаляването на вътреочното налягане.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: УМБАЛ „Александровска“

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиХранене при...Здравни съветиЛюбопитноВидеоОрганизацииЗдравни проблемиИсторияИзследванияАлт. медицинаЛеченияКлинични пътекиБотаника