Начало Здравна медиа Здравни новини Асоциацията на онкоболните в Горна Оряховица предлага психологическа помощ на пациентите

Асоциацията на онкоболните в Горна Оряховица предлага психологическа помощ на пациентите

Асоциацията на онкоболните в Горна Оряховица предлага психологическа помощ на пациентите - изображение

Асоциацията на онкоболните в Горна Оряховица предлага психологическа помощ на пациентите, за да се справят с болестта по-лесно. Дейността на екипа е ежедневна, като с предимство ще са новозаболелите. Това заяви Мария Георгиева, председател на Регионалния център в Горна Оряховица за Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Г-жа Георгиева подчерта, че все повече хора търсят помощ от психотерапевт за справяне с тежката диагноза. Центърът организира събеседване с пациентите, предлагане на ценни съвети за живота, за храненето по време на болестта, насочване към определени специалисти при нужда.

Психотерапията помага изключително много на пациентите, на техните семейства и на здрави хора. По този начин се укрепва и психиката и имунната система на човек“, посочва Мария Георгиева.

Тя отбеляза, че броят на пациентите с рак на гърдата все повече нараства през последните години, а възрастовата граница все повече спада. Като основен причинител за развитието на болестта са стресът, нездравословният начин на живот и хранене, както и замърсената околна среда.

Профилактиката е основна стъпка в превенцията срещу заболяването. Затова специалистите препоръчват поне два пъти годишно да се минава на профилактични прегледи за рак на гърдата.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: healthbizdecoded.com5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияНовиниЛюбопитноСпециалистиСнимкиИсторияЗаведенияСоциални грижиИнтервютаЛеченияЛайфстайлНаправления в медицинатаВидеоНаучни публикацииНормативни актовеОрганизацииИзследванияАлт. медицинаКлинични пътекиПрезентации