Начало Здравна медиа Здравни новини БАБХ: Около 350 килограма храна е бракувана за унищожение

БАБХ: Около 350 килограма храна е бракувана за унищожение

БАБХ: Около 350 килограма храна е бракувана за унищожение - изображение

Българската агенция по безопасност на храните бракува и насочи за унищожение близо 350 килограма храна. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

Проверки на БАБХ по обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене са установили огромно количество негодна продукция и то само за първата седмица на месец юли.

На територията на цялата страна са извършени общо 2209 проверки. Установени са нарушения в неточно етикиране на храните, предлагане на продукция с изтекъл срок на годност, пропуски в записите в системата за управление на безопасността на храните, неправилно съхранение на храни, нерегулирано хигиенно състояние на обекти, несъответствия по оборудване и сграден фонд и други.

Инспекторите на Агенцията по безопасност на храните са съставили 47 Акта и са издали 160 Предписания в резултат на установените нарушения.

Два от проверените обекта са с временно преустановена дейност.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: babh.government.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиХранене при...ЛюбопитноРецептиДиетиАнкетиСпортСоциални грижиФизиологияНормативни актовеЛеченияПсихологияСтатистически проучванияИнтервютаОрганизацииЗаведенияАлтернативна медицинаБотаникаПроизводители