Начало Здравна медиа Здравни новини Балкански футболен турнир за трансплантирани се проведе в Румъния

Балкански футболен турнир за трансплантирани се проведе в Румъния

Балкански футболен турнир за трансплантирани се проведе в Румъния - изображение

От 12.05. до 15.05.2016 г. в столицата на Румъния се проведе Балкански футболен турнир за трансплантирани

Участваха отбори от Румъния, България, Хърватска и Молдова. Организатори на събитието бяха Агенция по трансплантации – Румъния, Фондация за трансплантации – Румъния, в партньорство с Румънски футболен съюз и Асоциацията на трансплантираните пациенти – Румъния.

БАЛКАНИАДАТА в нашата северна съседка е второто по рода си спортно мероприятие след проведения на 02.05.2015 г. в София. Организатори на миналогодишното събитие бяха Съюзът на трансплантираните в България, Изпълнителната агенция по трансплантация и Министерството на младежта и спорта, със специалното участие на съветника по спортните въпроси към Министерството на младежта и спорта Гошо Гинчев.

БАЛКАНСКИЯТ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА ТРАНСПЛАНТИРАНИ в Румъния е продължение на зародилата се в България идея за насърчаване на донорството на органи и тъкани и промяната на обществените нагласи към темите "Донорство и трансплантации" чрез привличане на легендарни футболисти от близкото минало, като част от състезателните отбори. Той е символична трибуна за почит и поклон пред хората, дарили живот, чиито имена не са записани в златните страници на историята, но оставят незаличима следа в съзнанието на хората с продължен живот и в неписаната история на Доброто.

Както през изминалата година така и сега, редом до трансплантирани пациенти, живи донори и лекари, застанаха и бивши футболни величия – Сашо Ангелов, братята Адалберт и Мартин Зафирови, Венцислав Велинов, Мартин Горанов, Милен Николов.

Амбицията на всички организатори и съорганизатори е Балканският футболен турнир да се разрастне отвъд своите граници и да се превърне в Европейски, като по този начин ще бъдат въвлечени повече страни-участници, повече изявени спортни лица.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛюбопитноЛеченияМедицински изследванияЗдравни съветиСпортСнимкиОрганизацииНормативни актовеЗаведенияСпециалистиЛайфстайлХранене при...Алтернативна медицинаБотаникаКлинични пътекиСпорт и туризъмПсихологияИнтервютаАнкетиДиетиТестовеОбразованиеПроизводителиРецепти