Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни кардиологични прегледи в редица градове от страната

Безплатни кардиологични прегледи в редица градове от страната

Безплатни кардиологични прегледи в редица градове от страната - изображение

Стартира Национална кампания „Кардиологична грижа за дълъг и пълноценен живот” с безплатни кардиологични прегледи в редица градове от страната. Инициативата е на Българския кардиологичен институт, Националното сдружение на общините в Република България, БНТ и със съдействието на общините, включили се в кампанията. Кампанията ще продължи в рамките на три месеца.

Инициативата дава възможност за безплатни прегледи и консултации със специалисти на пациенти със сърдечносъдови заболявания. Основната цел е подобряване на качеството на живот на хората с подобни проблеми, по-добра превенция, достъп до високоспециализирана лекарска помощ и удължаване на живота на пациентите.

Безплатни кардиологични прегледи ще се извършват от специалисти кардиолози от Български Кардиологичен Институт и ще се проведат в градовете:

Добрич

Препоръчително е всеки желаещ да запише час за прегледи в дните 4 и 5 декември на телефоните в общината на функция „Здравеопазване”, Дирекция „Хуманитарни дейности”: 058/603-157, 0899 991 865. Прегледите ще се извършат през декември месец, а датата ще бъде обявена допълнително.

Габрово

Община Габрово ще предостави помещение за извършването на безплатни прегледи. Нужно е предварително записване на час до 30 ноември на телефон в Община Габрово: 066 - 818 390 (дирекция „Образование и социални дейности“).

Ботевград

Всеки желаещ може да запише час за преглед до 6 декември на телефон: 0723 69142. Безплатните прегледи ще се проведат през 2018 година.

Драгоман

Гражданите, желаещи да се възползват от безплатните прегледи, трябва да запишат час до 5 декември на телефони: 0879103392; 0879103456. Час може да се запише и в сградата на общината в стая 23. Кампанията ще се проведе при най-малко 10 желаещи пациенти.

Стралджа

Безплатните прегледи ще се извършват на 8 декември, а записвания се приемат до 5 декември на телефоните: 04761/ 64-67 и 0885222006. Записване на час може да се направи и в Информационния център на общината.

Белослав, с. Езерово, с. Разделна, с. Страшимирово

Пациентите могат да се запишат в Клубовете на пенсионера в град Белослав и изброените села до 5 декември или на телефон: 05112/3568 (общинска администрация Белослав).

За значимостта на провеждане на кампанията сочат и данните от официалната статичстика на страната.

Сърдечносъдовите заболявания са причина за 67% от смъртните случаи в България и близо 1/3 от смъртните случи на земята (над 17 млн. души на година). Редовната профилактика и превенция са едни от най-добрите методи за намаляване на риска от прояви и усложнения в напреднала възраст.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: dariknews.bg
Снимка: eduadvisor.my

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноИсторияЗдравни съветиНормативни актовеСнимкиНаправления в медицинатаСпециалистиЗаведенияОрганизацииИзследванияПроизводителиФизиологияКлинични пътекиЛечения