Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни кардиологични прегледи за хора над 55 години в МЦ Света София – Бургас

Безплатни кардиологични прегледи за хора над 55 години в МЦ Света София – Бургас

Безплатни кардиологични прегледи за хора над 55 години в МЦ Света София – Бургас - изображение

Продължава кампанията „Съхрани сърцето си“ с безплатни кардиологични прегледи в МЦ Св. София – Бургас, стартирала през месец април тази година. Този месец кампанията е насочена към най - рисковата група - хора над 55 години.

Всеки желаещ безплатен преглед е нужно предварително да запази час на телефон: 056/84 50 81.

Инициативата ще се провежда през всеки четен месец, като през различните периоди тя ще е насочена към различни възрастови групи.

През първият месец от безплатни профилактични прегледи са се възползвали много пациенти, като 20% от тях са диагностицирани с различни сърдечносъдови заболявания. Пациентите са насочени за терапия.

В световен мащаб всяка година умират 9,4 милиона хора и 1,5 милиарда страдат от високо кръвно налягане. Това е изключително рисков фактор за смъртност сред населението по света. Много хора са с високо кръвно налягане дълги години, без дори да знаят за това. В по-голямата част от периода те нямат симптоми. При не лекуване обаче на артериалната хипертония се увреждат артерии и различни органи в тялото. Именно високото кръвно налягане се счита за „тих убиец“ и не трябва да се подценява.

Специалистите препоръчват чести профилактични прегледи, защото те са ключ към запазване на доброто здраве.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: МЦ Св. София - Бургас

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноИсторияЗдравни съветиСнимкиНормативни актовеНаправления в медицинатаСпециалистиОрганизацииФизиологияМедицински изследванияЗаведенияПроизводителиЛеченияКлинични пътеки