Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни консултации за ин витро оплождане във Варна

Безплатни консултации за ин витро оплождане във Варна

Безплатни консултации за ин витро оплождане във Варна - изображение

Във Варна ще гостува изявен специалист по ин витро оплождане, който ще провежда безплатни консултации на 23 и 24 март. Д-р Фатих Йогюч ще приема пациенти, които се интересуват от този метод за зачеване, от генетични изследвания и имат гинекологични проблеми. Специалистът е ръководител екип в болница „Аджибадем интернешънъл“ – Инстанбул.

Хората, желаещи да отидат на безплатна консултация при д-р Йогюч, трябва да си запишат час на тел. 052 580 385. Пациентите, които не могат да дойдат във Варна на 23 и 24 март, могат да изпратят медицинските си документи за безплатна онлайн консултация.

През последните 40 години успеваемостта при ин витро оплождането достигна повече от 50%, като положителният резултат зависи от възрастта на майката и яйчниковия запас. Това се дължи на многобройните нововъведения, които правят процедурата все по-надеждна и усъвършенствана.

Една от новостите е, че сега се прилагат по-ниски дози на лекарствата, които се назначават преди изкуственото оплождане. Така се подобрява здравето и комфорта на жените, тъй като се избягват неблагоприятните ефекти от свръхстимулацията на яйчниците.

Пред специалистите се разкри още една възможност и отпадна притеснението, че замразяването на бластоцисти не води до успешни и добри резултати, когато се използват за ин витро оплождане. Те се замразяват на петия ден от развитието им и преди да бъдат употребени за тази цел се размразяват, а след това се транферират. Те имат същия шанс за забременяване, както свежата яйцеклетка, дори в някои случаи криопрезервацията води до по-добри резултати. Това е в моментите, когато се налага отлагане на оплождането с един или няколко месеца поради появата на подуване, асцит, проблеми с коагулацията, високи нива на хормони и всичко заради свръхстимулацията на яйчниците.

Подбирането на здрави ембриони повишава вероятността за успешна бременност. Това става чрез преимплантационната генетична диагностика и скринингови методи. Първата се препоръчва, когато има фамилна обремененост с генетично заболяване, при предходни неуспешни бременности или при жени над 35 г.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: „Аджибадем“

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноИсторияСоциални грижиЗаведенияСпециалистиНормативни актовеАлт. медицинаПсихологияЗдравни съветиЛеченияОрганизации