Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни консултации за туберкулоза в УМБАЛ Св. Георги - Пловдив

Безплатни консултации за туберкулоза в УМБАЛ Св. Георги - Пловдив

Безплатни консултации за туберкулоза в УМБАЛ Св. Георги - Пловдив - изображение

В УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив обявиха Седмица на отворените врати, през която ще се проведе скрининг за туберкулоза. Той ще бъде от 5 до 9 юни и ще предоставя безплатни консултации на граждани. Пациентите, при които има съмнения, че са болни от туберкулоза, ще бъдат подложени на допълнителни изследвания.

Началникът на Отделението по фтизиатрия към болницата д-р Веселин Давчев обяви, че ще се наблегне на случаите на скрита туберкулоза, при която няма проявени симптоми. Хората тогава не са болни и нямат признаците на заболяването, но могат да бъдат определени като постоянни резервоари на инфекцията, които могат да се активизират в даден момент, съобщава в. „Труд“.

От голямо значение е ранното откриване на болните от активна туберкулоза и проследяване на контактувалите с тях, защото така се прекъсва предаването на болестта.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: cloudfront.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниМедицински изследванияЛеченияСнимкиИсторияВидеоДиетиЛайфстайлЛюбопитноТестовеАлтернативна медицинаБотаникаЗаведенияСоциални грижиОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииСпециалистиАптеки